Veendijkhoeve

logo-veendijkhoeve

Veendijkhoeve

Over B&B Veendijkhoeve

Recht tegenover de ingang van de Weperbult, aan de Weperpolder nummer 11, staat de Veendijkhoeve. Een verbouwde boerderij waar wij sinds januari 2022 een Bed & Breakfast runnen. Wij beide hebben naast de B&B nog een baan. Zo is Taco o.a. nog schipper op luxe salonboten in Amsterdam. Naast het werk zijn zij vaak te vinden op de wielrenfiets en mountain bike maar de meeste vrije tijd wordt doorgebracht met hun honden. De 3 Hongaarse Vizsla’s Zsusa, Kende en Romeo zijn allen herplaatsens uit Hongarije en zijn echte knuffelkonten, zij blaffen soms maar bijten niet. De honden blijven natuurlijk op afstand van de gasten al vinden ze het leuk om even geaaid te worden.

Oorspronkelijk heeft Taco lang in de reiswereld gewerkt. Maar op een gegeven moment was hij wel klaar met het reizen en het altijd onderweg zijn. Daarom werd medio 2000 gestart met een B&B in Amsterdam. In 2014 haalde hij zijn groot vaarbewijs en ging werken op de salonboten. Maar door corona kwamen beide activiteiten twee jaar stil te liggen en werd het tijd om eens goed over de toekomst na te denken. Zo kwamen de mannen in 2021, na een zoektocht naar geschikte woonruimte door Fryslân, in Oosterwolde terecht.

Taco: ‘Eigenlijk draait het vanaf het eerste begin al goed. Er komen mensen die hier willen komen fietsen, een evenement bezoeken of rust zoeken, maar ook werklui of mensen die op familiebezoek komen, maar niet bij hun familie kunnen overnachten. Ook kun je de B&B afhuren om bijvoorbeeld te vergaderen. Wij bieden een ontbijtproducten naar wens, maar voor de rest zijn de gasten vooral zelfvoorzienend.  Reserveringen komen binnen via Booking.com, via natuurhuisje.nl, maar steeds meer gasten komen nog een keer terug en boeken rechtstreeks bij ons via www.veendijkhoeve.nl.

Een leuk talen feitje over Taco. Taco spreekt: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans & Spaans!

Ons huis

 In de verbouwde boerderij hebben de eigenaren Taco (58) en zijn partner het B&B gedeelte flink gerenoveerd en hebben gasten nu de volledige toegang tot het voorhuis. Met een eigen voordeur, tuin met barbecue, een ruime zitkamer, keuken, een bijzonder ruime badkamer en boven een toilet en drie slaapkamers. Twee slaapkamers hebben een tweepersoonsbed en de derde slaapkamer twee eenpersoonsbedden. De B&B wordt altijd aan één gezelschap verhuurd, ongeacht of die met twee of met zes personen zijn. Zo hoeven de voorzieningen nooit gedeeld te worden met andere gasten en is er optimale privacy.

REVIEWS

De glimlach op onze gezichten groeit bij elke vrolijke ervaring die we lezen in de reviews van onze gewaardeerde gasten. 

Leuke vakantiewoning, van alle gemakken voorzien, gezellig ingericht. Goede bedden en ruime.badkamer, mooi eigen terras. Hartelijke gastheren.
Alii
4 nachten in deze B&B verbleven. Het was een heerijk verblijf voor ons en onze twee honden. Super veel ruimte, gezellige woonkamer, ruime badkamer, goede bedden en een heerlijk ontbijt. Wandelgebied om met de honden te lopen ligt voor de deur. Super handig als je niet ver weg wilt. Er is veel privacy zowel binnen als buiten. Zeer de moeite waard, ook om nog eens terug te gaan. Helaas zat het weer wat tegen maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de gezellige woonkamer.
Robèr
Ruime B&B (voelt als “thuis”), alles keurig verzorgd, gastvrij ontvangst.
Loes

Kom in contact

Telefonisch

+31 6 29 17 33 11

info@veendijkhoeve.nl

Kom gezellig langs

Weperpolder 11, 8431RL Oosterwolde FR

Vul het contact formulier in.

Do you have any questions?
nl_NLDutch